2024-2025 Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Kayıt İşlemleri

Birimler için (Tıp Fakültesi hariç) Yatay Geçiş Tarihleri
Yatay Geçiş Başvurusu Kabul Edilen Adayların Kesin Kayıt Tarihleri 02- 06 Eylül 2024
Yatay Geçiş Başvurusu Kabul Edilen Yedek Adayların Kesin Kayıt Tarihleri 09-13 Eylül 2024
Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatırma ve Kayıt Yenileme Tarihleri 09-13 Eylül 2024
Tıp Fakültesi Yatay Geçiş Tarihleri
Tıp Fakültesine Yatay Geçiş Başvurusu Kabul Edilen Adayların Kesin Kayıt Tarihleri 02-04 Eylül 2024
Tıp Fakültesine Yatay Geçiş Başvurusu Kabul Edilen Yedek Adayların Kesin Kayıt Tarihleri 05-06 Eylül 2024
Tıp Fakültesi Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatırma Tarihleri (Dönem I, II, III, IV ve V) 02-06 Eylül 2024
 
Yatay geçişle alakalı her türlü sorularınızı başvuru yapmak istediğiniz Birime sorabilirsiniz. Birim İletişim Bilgileri İçin Tıklayınız.

YATAY GEÇİŞ KAYITLARI İLE İLGİLİ İŞLEMLER

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) ile merkezi yerleştirme (Ek Madde 1) puanı ve şiddet olayları ve insani kriz nedeni (Ek Madde-2) ile yatay geçiş başvurusu yaparak kayıt hakkı kazanan asil ve yedek adayların kayıtları yukarıda yer alan tarihler arasında yapılacaktır. 

Kayıt esnasında aşağıda belirtilen belgelerin şahsen başvuru yapılan Birime teslim edilmesi zorunludur (Online başvuru esnasında sisteme yüklenen belgelerin asılları e-devletten alınan veya e-imzalı/ıslak imzalı olmalıdır).

  • Kaydını şahsen yapamayacak olan öğrencilerin noter onaylı vekâletnamelerini ibraz eden vekilleri tarafından kayıtları yapılabilecektir. Posta, kargo ve e-mail yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
  •  
  • ★★ Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile yatay geçiş kayıt evrakları:

    1. Yatay Geçiş Başvuru Formu
    2. Başvuran öğrencinin ayrılacağı birimden veya e-Devlet üzerinden alınan güncel Not Durum Belgesi
    3. Derslerin tamamen veya kısmen Yabancı Dil okutulduğu diploma programlarına başvuruda Not Durum Belgesi üzerinde Yabancı Dil başarı durumu belirtilmeyen öğrenciler için Yabancı Dil eğitimine veya dil düzeyine ilişkin belge,
    4. Disiplin cezası almadığını gösterir belge,
    5. Yükseköğretime yerleştiğine dair sınav sonuç belgesi,
    6. Ders İçerikleri (Üniversitenin resmi internet sayfasında yayınlanan ders içeriklerinin bulunduğu internet bağlantı adresi sisteme yüklenmiş ise kesin kayıt esnasında ders içerikleri getirilmeyecektir).(Yurtdışı üniversiteler için ıslak imzalı olarak getirilmesi gerekmektedir.)
    7. İkinci öğretimden örgün öğretime yatay geçiş hakkı kazanan adayların öğretim yılı sonu itibariyle başarı sıralamasında ilk %10’a girdiklerini gösterir belge,
    8. Urumlarar Yurtdışı yatay geçiş başvurularında kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan ya da e-devlet üzerinden alınmış öğrenci belgesi, 
    9. Kurumlararası yatay geçiş başvurusunda Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan diploma programlarına başvuru yapacak öğrenciler için özel yetenek yerleştirme puanını gösteren belge.
    10. Yurtdışı kurumlardan geçiş yapmak isteyen adayların, ayrılacağı yükseköğretim kurumunun öğretim planları ve öğrenci değerlendirme sistemi ile ilgili belgeler.
  •  
  •  

★★ Merkezi yerleştirme (Ek Madde 1) Puanı ile yatay geçiş kayıt evrakları:

  1. Yatay Geçiş Kayıt Formu
  2. Not Durum Belgesi: Başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan veya e-Devlet üzerinden alınan güncel Not Durum Belgesi,
  3. Ders içeriklerini gösteren belge, (Resmi internet sayfasında yayınlanan ders içeriği olmaması durumunda tamamlanmış olan dönemlere ait ders içeriklerinin kesin kayıtta ıslak imzalı çıktılarının getirilmesi gerekmektedir,
  4. ÖSYM sonuç belgesi,
  5. Yükseköğretime yerleştiğine dair ÖSYM sınav sonuç belgesi,
  6. Öğrenim Belgesi, (kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan ya da e-devlet üzerinden alınmış öğrenci belgesi),
  7. Daha önce Ek Madde 1 yatay geçiş kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge. (kayıtlı olunan yükseköğretim kurumundan alınacaktır).
  •  

★★ Şiddet Olayları ve İnsani Kriz Nedeni (Ek Madde-2) ile yatay geçiş kayıt evrakları:

  1. Yatay Geçiş Kayıt Formu
  2. T.C. uyruklu adaylar için nüfus cüzdanı fotokopisi,
  3. Yabancı uyruklu adaylar için pasaportun kimlik bilgilerini ve geçerlilik süresini gösteren sayfalarının örneği, (Geçerli pasaportu bulunmayan adaylardan Ülkelerinde yaşanmakta olan olaylar nedeniyle Ülkemize gelip barınma merkezlerinde kalanlara verilen “Tanıtma Kartı”),
  4. Üniversite öğrenimi gördüğüne dair öğrenci belgesi,
  5. Ara ve son sınıflar için adayın öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren Not Durum Belgesi,
  6. Adayın öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumundan aldığı onaylı ders içerikleri örneği,
  7. Disiplin Cezası almadığını gösterir belge.
  •  

★★★ SAĞLIK RAPORU İSTENEN PROGRAMLARIMIZ İÇİN;

  • Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Diploma Programı için Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15/A Maddesinin 1 inci Fıkrasında belirtilen belgeler (Elmalı MYO ve Teknik Bilimler MYO):
  • a) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması,
  • b) Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları,
  • c) Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları, gerekir." koşullarını taşıdığını gösteren, Tam Teşekküllü Resmi Bir Hastaneden sağlık kurulu raporu almak zorunlu olup, Sağlık Kurulu Raporunda boy ve kilonun belirtilmesi gerekmektedir.
  •  
  • Özel Güvenlik ve Koruma Diploma Programı için aranan belgeler (Sosyal Bilimler MYO):
  • Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’in Sağlık Şartları Başlıklı 18 inci Maddesinde belirtilen; Özel güvenlik görevlisi çalışma izni verilebilmesi için, Kanunun 10 uncu maddesinde sayılan şartların yanı sıra aşağıda belirtilen hususları kapsayacak şekilde, bir hastaneden veya yeterli bir sağlık kuruluşundan alınan “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık raporu istenir.
  • a) Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak.
  • b) Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak.
  • c)  Göz: Körlük veya gece körlüğü olmamak.
d) Kulak Burun Boğaz (KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasını engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak.
  •  
  • Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Diploma Programı için aranan belgeler (Sosyal Bilimler MYO):
  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı / eksikliği, görme kaybı / eksikliği vb).
  •  
  • Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı için  Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

 

 

Eklenme tarihi: 2.09.2024 11:36:22
Son güncelleme: 4.09.2024 16:19:23