Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Duyurusu
2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KAYIT TARİHLERİ
Yatay Geçiş Başvuruların Başlangıç Tarihi 30 Temmuz 2018
Yatay Geçiş Başvurularının Son Günü 15 Ağustos 2018
Yatay Geçiş Başvurusu Kabul Edilen Öğrencilerin Birimlerce Duyurulması 07 Eylül 2018
Yatay Geçiş Başvurusu Kabul Edilen Öğrencilerin Kesin Kayıt Tarihleri 17-21 Eylül 2018
Yatay Geçiş Başvurusu Kabul Edilen Yedek Adayların Kesin Kayıt Tarihleri 24-26 Eylül 2018
TIP FAKÜLTESİ
Dönem VI, V, IV, III, II ve I için Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri 30 Temmuz-15 Ağustos 2018
Dönem VI, V, IV, III, II ve I için Yatay Geçiş Başvurusu Kabul Edilen Öğrencilerin Duyurulması 17 Ağustos 2018
Dönem VI, V, IV, III, II ve I için Yatay Geçiş Kesin Kayıt Tarihleri 27-31 Ağustos 2018
Dönem VI, V, IV, III, II ve I için Yatay Geçiş Yedek Kayıt Tarihleri 03-04 Eylül 2018
★★★BİRİM İLETİŞİM ADRESLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.
Yatay geçiş yapabilmek için öğrenci ayrılacağı yükseköğretim programında sorumlu olduğu tüm dersleri almış ve aldığı tüm derslerden, Üniversitemiz “Akdeniz Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği”nin 32’nci Maddesinin 5’inci Fıkrasının (a) Bendi “AA, BA, BB, CB, ve CC başarılı harf notlarıdır.” hükümleri ile belirlenen harf notuna sahip olmaları ve kayıt dondurma dışında dönem kaybetmemiş olmaları gerekir. Kayıt dondurmuş olmak, yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez.

Ayrılacağı kurumda öğretim süresinde sağladığı genel ağırlıklı not ortalaması en az 4 üzerinden 2.50 ya da 100 üzerinden 70 olmalıdır.

Genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) ile yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrencilerin değerlendirme puanı aşağıda verilen formüller ile hesaplanır;

a) Kurumlar arası ve kurum içi yatay geçiş yapmak isteyen tüm öğrencilerin başvuruları, her eşdeğer diploma programı için ayrı ayrı olmak üzere, adayın Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı Puanı(ÖSYS Puanı)/Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Puanı kullanılarak değerlendirme yapılır.

(Değerlendirme Puanı )= [(ÖSYS Puanı/YKS Puanı)× 0.70] + [(100’lük not sistemine göre Genel Not Ortalaması)× 0.30]

b) Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan diploma programlarına yapılacak yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrencilerin değerlendirme puanı aşağıdaki şekilde hesaplanır.

1- Spor Bilimleri Fakültesi için;
Özel Yetenek Yerleştirme Puanı: Kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumuna kayıtta esas alınan özel yetenek yerleştirme puanını ifade eder.
(Değerlendirme Puanı )= [Özel Yetenek Yerleştirme Puanı× 0.60] + [(100’lük not sistemine göre Genel Not Ortalaması)× 0.40]

2- Antalya Devlet Konservatuarı için;
Seviye Tespit Sınavı: Yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrencilere Antalya Devlet Konservatuvarı tarafından uygulanan sınavı ifade eder. Aday, başvurduğu diploma programı tarafından yapılacak olan Seviye Tespit Sınavından 100 puan üzerinden en az 70 puan alarak başarılı olmalıdır.
(Değerlendirme Puanı) = [Seviye Tespit Sınavı× 0.60] + [Adayın GANO’su × 0.40]

3- Güzel Sanatlar Fakültesi için;
Özel Yetenek Sınavı Puanı: Yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrencilere Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından uygulanan yetenek sınavını ifade eder. Yatay geçiş başvurusu yapan öğrencinin sıralama puanının hesaplanabilmesi için yapılan sınavlardan öğrenci 100 puan üzerinden en az 50 puan almak zorundadır.
(Değerlendirme Puanı)= [(ÖSYS(YGS/TYT) Puanı)× 0.30] + [(100’lük not sistemine göre Genel Not Ortalaması)× 0.30] + [(Özel Yetenek Sınavı Puanı)× 0.40]

★ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DİPLOMA PROGRAMLARI KURUMLAR ARASI VE YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

1-Akdeniz Üniversitesi Son 7 Yıla Ait Puan Tablosu için Tıklayınız.
1-Ön Lisans Programlarına Kurumlar Arası ve Yurtdışı Yatay Geçiş Kontenjanları İçin Tıklayınız…(26.07.2018 Tarihli Güncelleme)
2-Lisans Programlarına Kurumlar Arası ve Yurtdışı Yatay Geçiş Kontenjanları İçin Tıklayınız…(23.07.2018 Tarihli Güncelleme)
1-Kurumlararası Yatay Geçiş Duyurusu
2-Kurumlararası Yatay Geçiş Formu İçin Tıklayınız.
1-Yurtdışı Yatay Geçiş Duyurusu
2-Yurtdışı Yatay Geçiş Formu İçin Tıklayınız.

★ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DİPLOMA PROGRAMLARI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

1-Kurumiçi Yatay Geçiş Duyurusu
2-Kurumiçi Yatay Geçiş Formu İçin Tıklayınız.
3-Kurumiçi Yatay Geçiş Kontenjanları İçin Tıklayınız.