667 Sayılı KHK’lı Öğrencilerin Öğrenim Ücretlerine İlişkin Duyuru

667 Sayılı KHK Uyarınca ÖSYM Tarafından Üniversitemize Yerleştirilerek Kayıt Yaptıran Öğrencilerin 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenim Ücretlerine İlişkin Duyuru

23/7/2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 667 Karar Sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname”nin 2 nci maddesinin (1) inci fıkrasına istinaden kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerden diğer yükseköğretim kurumlarına merkezi yerleştirme sonucunda kayıt yaptıran öğrencilerin, öğrenim ücretlerin belirlenmesi ve ödenmesine ilişkin süreçler “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı”nın (YÖK) internet sayfasında duyurulmuştur.

*2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı için TUİK tarafından açıklanan 2019 Yılı Ağustos ayı TÜFE oranı (%15,01) olarak belirlenmiştir.

***Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 06.11.2019 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında Anayasa Mahkemesi Kararının incelendiği ve kararın uygulanmasına ilişkin yazı Üniversitemiz Birimlerine bildirilmiştir. İncelemeler ve hesaplamalar Birimlerimiz tarafından yapılmaktadır.
Öğrenim ücreti ödeyip ödemeyeceğiniz konusunda kayıtlı olduğunuz Birimle iletişime geçiniz.

Bu kapsamda;

1- Üniversitemize 667 Sayılı KHK kapsamında kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenim ücreti taksitlerini Türkiye Ekonomi Bankasının (TEB) herhangi bir şubesine giderek ya da internet bankacılığı aracılığıyla 14-29 MAYIS 2020 tarihleri arasında ödemeleri gerekmektedir.

2-ÖĞRENİM ÜCRETİ BORÇLARINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.
(Öğrencilerin ödemeleri gereken öğrenim ücreti, öğrenci numaraları üzerine yüklenmiş olup; toplam ücretin yatırılması gerekmektedir. Hesaplamalar kayıtlı olduğunuz Birimler tarafından yapılmakta olup, listede isimleri yer almayan öğrencilerin Birimleri ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.)

3- Üniversitemize 667 Sayılı KHK kapsamında Özel Öğrenci Statüsünde gelen öğrenciler; ödeyecekleri öğrenim ücretlerini yerleştirildikleri Üniversiteyle iletişime geçerek öğrenebilirler.